Zoeken
  • Ingeborg Lubbers

5 tips voor het maken van een goed jaarplan voor 2021

Het is oktober. De periode waarin de jaarplannen voor volgend jaar gemaakt worden. De afgelopen weken heb ik elke week een tip gegeven voor het maken van een goed jaarplan voor 2021. Tijd om deze 5 tips op een rijtje te zetten:


TIP 1. DENK GROTER DAN 2021.

Start with the end in mind. Bepaal je jaarplan niet vanuit een terugblik (hoeveel hebben we vorig jaar verkocht en hoe kunnen we dat dit jaar verbeteren?) maar vanuit het grote doel waar je naartoe wil werken; de zogenaamde stip op de horizon. Zet de richting die je op wil door je purpose en BHAG (Big Hairy Aidacious Goal)) vast te stellen en beschouw je jaarplan als middel om dit jaar de stappen te zetten die je dichter bij je grote doel (BHAG) brengen. Lees hier meer.

TIP 2. HOCUS POCUS FOCUS: OP MAX. 5 PRIORITEITEN.

Organisaties overschatten wat je kan bereiken op korte termijn, maar onderschatten wat je kan doen op lange termijn (Bill Gates). Het gevolg is dat er voor de korte termijn (lees een jaar) te veel doelen gesteld worden waarvan je aan het eind van de gestelde periode moet concluderen dat je ze niet gehaald hebt. Focus is het toverwoord.

Breng je jaarplan terug tot de allerbelangrijkste doelen die je wil behalen. En laat dat er maximaal 5 zijn. Hoe minder doelen hoe meer focus, en meer focus zorgt ervoor dat je je doelen daadwerkelijk haalt.

Lees hier verder voor 3 praktische regels die ik met mijn klanten gebruik als leidraad bij het maken van een jaarplan met de juiste focus.

TIP 3. MAAK JE PLAN KLEINER DAN EEN JAAR. Een olifant eet je (immers) ook in kleine hapjes.

De purpose en BHAG van jouw organisatie (zie tip 1) bepalen waar je op lange termijn naar streeft, en het jaarplan is een belangrijke stap op weg hiernaar toe. Helaas zie ik vaak in organisaties dat, ondanks dat er een jaarplan gemaakt is, teams in de eerste maanden van het jaar zich vooral bezighouden met ‘business as usual’. Ergens halverwege het jaar, als het jaarplan weer eens bekeken wordt komt dan het besef dat er nog weinig bereikt is van de doelen uit het jaarplan.


Het succes van een jaarplan wordt significant groter als je in periodes werkt die je kan overzien: voor organisaties is 3 maanden, 1 kwartaal een logische periode.

Nadat je met het MT een jaarplan gemaakt hebt is dus de eerst volgende vraag: wat ga je in Q1 doen om de eerste stappen te zetten richting je jaardoel? Lees meer over deze tip.


TIP 4. GA HET 'CONFLICT' AAN. DAARACHTER SCHUILT DE DOORBRAAK.

Strategische sessies waarin gewerkt wordt aan het jaar- en kwartaalplan zijn uitgelezen momenten om met je team dieper te gaan. Werken aan groei betekent keuzes maken, en dat is niet altijd makkelijk. Juist bij strategische keuzes waarin persoonlijke belangen en gevoelens (oa. angst, frustratie, onzekerheid) een rol beginnen te spelen kunnen teamleden in een discussie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Het goede nieuws is: strubbelingen zijn goed, zolang je ze tenminste aangaat. Als je dat durft maak je je team beter en je plan sterker.


Ga je de discussie (omwille van de lieve vrede) uit de weg, en krijgen teamleden niet de ruimte zich écht uit te spreken, dan worden er waarschijnlijk keuzes gemaakt waar niet iedereen volledig achter staat. En juist dat is zo belangrijk voor een jaar- of kwartaalplan. Want als teamleden niet volledig achter een besluit staan is de kans groot dat er terug op kantoor dingen gedaan worden die niet in lijn liggen met de richting die besloten is als team.


Een jaarplan is dus pas echt een goed jaarplan als je weet dat de onderste steen in discussies boven gekomen is, besluiten zijn genomen nadat harten zijn gelucht en akkoord dus ook echt akkoord betekent.

Lees hier meer achtergrond over het belang van conflict op basis van de piramide van Lencioni (5 frustraties van teamwork)


TIP 5. BRENG DE ENERGIE OVER OP DE HELE ORGANISATIE.

Als je je jaarplan hebt gemaakt weet je waar je als organisatie het komend jaar op gaat focussen. En dat geeft energie. Mensen krijgen zin om met de plannen aan de slag te gaan! Maar er moet eerst nog een hele belangrijke tussenstap gezet worden: Neem de hele organisatie mee in de plannen.


Gelukkig is een goed jaarplan simpel en makkelijk uit te leggen, en is de energie van het MT als het goed is aanstekelijk. Maar dat is niet genoeg: om het plan echt tot uitvoering te brengen moeten alle teams en teamleden de doelen voor het jaar kennen, begrijpen, én vooral vertalen naar hun eigen werk. Op die manier weet iedereen in de organisatie wat zijn bijdrage is en zet je als 1 organisatie samen in 2021 een hele grote stap richting je grote doel.

8 keer bekeken0 reacties